dijous, 21 de febrer del 2008

Madrid-Barcelona, dues hores trenta; Barcelona-Vic, una hora trenta

Joan Herrera denuncia que l’any 1937 el trajecte en tren entre Barcelona i Vic, que aleshores era de vapor, durava exactament el mateix temps que el que ha trigat avui: una hora i trenta minuts

El candidat d’ICV-EUiA, ha arribat aquest matí a Vic en ferrocarril des de l’estació de Sants en un trajecte que ha durat una hora i trenta minuts el dia que l’AVE ha arribat a Barcelona des de Madrid en dues hores i trenta minuts. En roda de premsa a l’estació de Vic després de viatjar amb la caravana de periodistes que segueix el candidat ecosocialista, Herrera ha comparat la diferència entre el trajecte Barcelona-Vic (1,30 hores per 69 km) amb el Madrid- Barcelona en AVE (2,30 hores per a 623km).

Herrera ha lamentat que mentre l’AVE l’usaran diàriament un màxim de 13.000 persones en la línia Madrid-Barcelona, línies com la de Barcelona-Sitges en porten 12.000 o Barcelona-Badalona 18.000 però “la prioritat de la ministra Álvarez continua sent l’AVE, el tren de la minoria”.

El candidat ecosocialista ha ensenyat un horari de trens de l’any 1937, en què el trajecte en tren de vapor entre Barcelona i Vic durava exactament el mateix temps que el que ha trigat avui: una hora i trenta minuts. “Avui hem viscut aquesta metàfora. Aquest model no és la modernitat. Cal abandonar el papanatisme de l’AVE i cal canviar les prioritats per desenvolupar el tren de la majoria, que és Rodalies i de mig recorregut”.

Herrera ha censurat que mentre Álvarez presumeix d’AVE, els 27.000 usuaris del Vic-Barcelona avui han hagut d’invertir 1,30 hores per un trajecte 9 vegades menor que el Barcelona-Madrid. El candidat ecosocialista també ha censurat que el dia en què els directius de RENFE es mostraven satisfets perquè l’AVE ha arribat 10 minuts abans del previst, 128.000 persones es veien afectades a Barcelona en la línia C2 amb retards de 30 minuts. S’ha donat el cas d’usuaris de l’AVE que l’han perdut per aquests retards a la C2.

El candidat ecosocialista ha subratllat que per donar suport a la investidura de Zapatero ICV exigirà “un canvi de prioritats en el ferrocarril per aconseguir un servei d’excel•lència a Catalunya que passi per l’aposta pel tren de la majoria”.