dimarts, 2 d’octubre del 2007

ICV ja havia fet fa un any una campanya per millorar el servei de ferroviari sota el lema: “A peu ja hauríem arribat, RENFE solucions ara!”

ICV va realitzar a l’hivern de 2006 una campanya de denúncia del mal funcionament del servei ferroviari. Sota el lema “A peu ja hauríem arribat, RENFE solucions ara!”, la formació ecosocialista va presentar una sèrie de mesures a impulsar per millorar el servei de rodalies i regionals. Per això, la formació ecosocialista va editar 30.000 díptics, 5.000 fundes per a les targetes i els abonaments i 300 pancartes que van repartir arreu del territori.

La formació ecosocialista va explicar que la campanya va neixer fruit de les incidències i avaries dels mesos anteriors i a la manca d’informació que han patit els viatgers. En el text del material de mà, ICV denuncia que “des del 1995 cap dels governs del PP ni del PSOE s’han interessat per prioritzar RENFE però que en canvi tota la inversió ha anat destinada a l’AVE”.

Això és una mostra de l’interès que ICV sempre ha tingut per la qüestió de les infraestructures ferroviàries, sent el primer partit català i l’únic durant molt de temps, en presentar el problema de rodalies com d’extrema gravetat i intentant buscar d’aquesta manera solucions pels problemes reals de la ciutadania.