dilluns, 22 d’octubre del 2007

Herrera exigeix una auditoria independent per avaluar les afectacions de les obres de l’AVE

El portaveu de l'IU-IC-V al Congrés, Joan Herrera, ha exigit avui la realització d’una auditoria independent que avaluï les afectacions de les obres de l’AVE després que ahir les obres del tren d’alta velocitat provoquessin una incidència que va obligar a tallar les línies c2 i c10 de rodalies. “Exigirem l’auditoria independent perquè no ens fiem ni d’Adif ni de Foment”, ha sentenciat. Així mateix, Herrera ha demanat que “la prioritat sigui el restabliment de les línies de rodalies per davant de l’AVE”.

De la mateixa manera, Herrera ha dit que fins que no es tingui l’informe sobre el projecte i la gestió de les obres de l’AVE la prioritat siguin rodalies. Així, ha afirmat que “no pot ser que es continuï primant les presses per tallar la cinta de l'AVE per davant dels interessos dels usuaris de rodalies, que són majoria”.

Herrera ha fet aquestes declaracions a l'estació de tren de Bellvitge, just on ahir les obres de l'AVE van provocar que cedís la paret d'un túnel de FGC, que es va inclinar cap a la via, cosa que va obligar a tallar de les línies 2 i 10 de rodalies entre Bellvitge i Sants i el tram Plaça Espanya-l'Hospitalet de FGC.