dilluns, 29 d’octubre del 2007

ICV i ERC presenten una resolució conjunta sobre la situació de RENFE i per demanar el cessament de la Ministra de Foment

El portaveu del grup parlamentari d’ICV-EUia, Jaume Bosch, ha anunciat avui que la formació ecosocialista conjuntament amb ERC han presentat una resolució conjunta sobre la situació de Renfe a Catalunya (s’adjunta a la nota). Bosch ha explicat que la resolució inclou tres punts “per donar suport al govern de la Generalitat en la seva tasca de gestió de la crisis, per exigir al ministeri de Foment que tracti la situació de rodalies per les obres de l’AVE com a situació d’emergència i per demanar el cessament de la ministra Magdalena Álvarez”.

Bosch ha explicat que “és important que el Parlament adopti una posició sobre el que està passant a Catalunya amb el servei de rodalies i les obres de l’AVE”. “Creiem la compareixença del President de la Generalitat, José Montilla, en el plenari del 14 i 15 de novembre ha d’anar acompanyada de l’aprovació de la resolució, per això intentarem que el PSC hi doni suport”, ha sentenciat Bosch.

En aquest sentit, Bosch ha avisat que “no anirem a remolc de CiU ni del PP en qüestió de rodalies perquè ells en bona part són responsables del què estem patint avui”. Així, el portaveu parlamentari ha dit que “per principis no donarem suport a la seva resolució. Si volen que el Parlament aprovi una resolució que demani el cessament de la ministra, hauran de votar la nostra resolució”.

VISITA DE ZAPATERO A BELLVITGE
Per la seva banda, el portaveu d’IU-ICV al Congrés, Joan Herrera, ha qualificat
la visita del president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, ahir a Bellvitge de “retòrica, incoherent i falsa”. “Retòrica perquè assumeix responsabilitats aquí però no les depura a Madrid, incoherent perquè no es pot dir que es dóna prioritat a rodalies i continuar amb les obres l’AVE”, ha puntualitzat.

De la mateixa manera, Herrera ha dit que “estem patint l’excés de presses, la imprevisió i la manca històrica d’inversions, per això demanem que Zapatero cessi la ministra i així li traslladarem dimecres en la seva compareixença al Congrés”.

Finalment, s’ha dirigit a la Ministra de Foment, Magdalena Álvarez, Herrera i li ha dit que “el que és de cobards és no assumir responsabilitats i no atrevir-se a venir a Bellvitge però mantenir-se en el càrrec”. “El seu cessament també ha de significar una reorientació de les polítiques sobre infraestructures per prioritzar rodalies”, ha afegit.

CAMPANYA “PRIMER RODALIES”
Per totes les incidències que està patint Catalunya amb el tema de RENFE, la formació ecosocialista ha començat una campanya sota el lema “Primer Rodalies” i per això ha editat 4.000 xapes que farà arribar arreu del territori afectat. Bosch i Herrera han comparegut amb la xapa de la mateixa manera que ho faran a partir d’ara tota la cúpula del partit i tots els càrrecs públics de la formació ecosocialista.