divendres, 19 d’octubre del 2007

Joan Herrera: “És increïble que foment estigui pensant en tancar les línies C2 i C10 de rodalies RENFE per entrar a Barcelona”

El portaveu d’ICV en el Congrés dels Diputats, Joan Herrera, ha qualificat “d'insòlit” que Foment estigui pensant a tancar parcialment o fins i tot anul•lar les línies C2 i C10 de rodalies RENFE a Catalunya i ha tornat a reclamar que es retardi l'arribada de l'AVE a Barcelona perquè es puguin fer les obres amb totes les garanties de seguretat i per a no afectar als trens de rodalies. Per això, Herrera ha emplaçat al PSOE a prioritzar els usuaris de rodalies per davant de l’AVE perquè “no pot ser que l’AVE amb menys usuaris per setmana que en un dia del tren convencional passi per davant de rodalies”. De la mateixa manera, Herrera ha anunciat que la formació ecosocialista presentarà dilluns vinent una proposta per què no s’hagin de tallar les línies de rodalies i es trunqui la mobilitat de 100.000 usuaris.

El diputat ecosocialista ha insistit que s'ha de retardar l'arribada de l'AVE a Barcelona, prevista per al 21 de desembre, ja que les avaries constants a rodalies RENFE estan relacionades amb les presses amb que s'estan fent els treballs per a fer arribar el Tren d’Alta Velocitat a la Ciutat Comtal en aquesta data. “Un govern d'esquerres i progressista ha de pensar primer en les persones i Zapatero està obsessionat amb tallar la cinta inaugural el 21 de desembre”, ha denunciat Herrera.

“És inacceptable que Foment estigui pensant a sacrificar la mobilitat diària a més de 100.00 usuaris que utilitzen diàriament la C2 i la C10 perquè Zapatero pugui inaugurar l'AVE el 21 de desembre”, ha subratllat Herrera, que ha emfatitzat que “el que no vol Zapatero és transmetre una imatge humiliant per a Catalunya d'un AVE arribant a Màlaga i Valladolid abans que a Barcelona”.

En aquest sentit, Herrera denuncia que la línia de l'AVE que ha d'arribar a Màlaga ja està acabada però s'està retardant interessadament la seva inauguració “per a evitar que al caos de rodalies se li afegeixi un AVE que no arriba en la data anunciada a Barcelona”. “Zapatero deuria pensar més en les persones i menys en les fotos”, ha afirmat Herrera, per a qui la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, hauria de ser cessada per “la seva incapacitat manifesta de solucionar aquest caos que viu diàriament i ja des de fa quatre mesos les Rodalies a Catalunya”.