dissabte, 27 d’octubre del 2007

Joan Herrera: “Esperem l’assumpció de responsabilitats polítiques i que Zapatero anuncïi que l’AVE no arribarà al desembre”

El portaveu d’ICV al Congrés ha afirmat avui que espera que dimecres vinent en la compareixença el President del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, anunciï que es retarda l’arribada de l’AVE a Barcelona per prioritzar el servei de rodalies. “Exigim també l’assumpció de responsabilitats polítiques per la Ministra, no només que demani perdó”. Herrera ha fet aquestes declaracions en un contacte informatiu en el marc de les jornades “Per una agricultura ecològica i sense transgènics” que la formació ecosocialista ha organitzat per avui.


En aquest sentit, el portaveu d’IU-ICV ha dit que “Mas no ens donarà cap lliçó amb el tema de rodalies. Vam ser el primer grup que va demanar el cessament de la ministra i que vam demanar que es retardés l’arribada de l’AVE”. Herrera ha recordat que “fa tres anys i mig vam demanar un pla de xoc per poder preveure les conseqüències de l’arribada de l’AVE. Si se’ns hagués fet cas, no hauríem arribat a aquesta situació”.

Així mateix, Herrera ha dit que “en el ple del Parlament dels pròxims 14 i 15 de novembre estem valorant amb d’altres formacions polítiques quin és el millor instrument perquè el Parlament demani el cessament de la Ministra”.