dijous, 31 de gener del 2008

Joan Herrera qualifica de “sorprenent” la nova promesa electoral de Zapatero d’invertir 5.000 milions d’euros en Rodalies Madrid

El cap de llista d’ICV-EUiA a Barcelona, Joan Herrera, ha qualificat avui de “sorprenent i insòlit” l’anunci del president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, d’invertir 5.000 milions d’euros en Rodalies Madrid. Per al candidat ecosocialista, “un només pot sentir-se perplex i fins i tot humiliat pel greuge comparatiu que suposa aquesta promesa electoral quan a Barcelona estem patint una manca d’inversions en Rodalies a la qual no s’està donant solució” tot i que ha preguntat a Zapatero si “això suposa que en la pròxima legislatura hi haurà un canvi de prioritats en les inversions i per tant una aposta pels trens que utilitza la majoria”.


Herrera ha demanat a Zapatero que deixi de “fer electoralisme amb temes tan sensibles per a tanta gent que ha patit i pateix la degradada xarxa de Rodalies a Catalunya”. Per a Herrera, és “sorprenent aquesta actitud de subhasta diària de Zapatero” i ha afegit que “és indecent que després d’una legislatura en què ha tingut una actitud de deixadesa absoluta per Rodalies, ara per electoralisme es tregui de la xistera 5.000 milions”.


En aquest sentit, Herrera ha emplaçat Zapatero que accepti el “Pla Ferroviari 2014”, que defensa ICV, que inclou la creació de 10 noves línies de Rodalies i altres inversions amb un pressupost total de 7.000 milions d’euros amb l’objectiu que abans del 2014 el 94% dels catalans accedeixen al ferrocarril de rodalies i regionals tant a Barcelona com a Tarragona, Lleida i Girona.


“Exigim a Zapatero que si la promesa per Madrid és seriosa accepti el nostre pla ferroviari 2014” perquè, segons Herrera, “el nostre pla no és cap conill extret d’una xistera en campanya electoral, sinó un estudi molt seriós amb cara i ulls per a la zona de l’Estat espanyol amb la manca més important d’inversions en ferrocarril regional i de rodalies”.