dilluns, 5 de novembre del 2007

ICV demana més de 600 milions d’euros per millorar Rodalies

El portaveu d’IU-ICV al Congrés, Joan Herrera, ha anunciat que el seu grup parlamentari ha presentat una esmena als Pressupostos Generals de l’Estat per demanar un total de més de 600 milions d’euros pel ferrocarril convencional. Així mateix, Herrera ha qualificat “d’inacceptable” l’anunci del Secretari d’Estat en Infraestructures, Victor Morlán, que ha anunciat que rodalies no es restablirà fins l’1 de desembre.

En aquest sentit, Herrera ha exigit al Govern de José Luis Rodríguez Zapatero que destini tots els recursos per restablir el servei de ferrocarril convencional i s’alenteixin les obres de l’AVE al seu pas per Barcelona. “Malauradament el ministeri de Foment està més preocupat mantenir el ritme de les obres de l’AVE perquè arribi a Barcelona que per solucionar el servei de rodalies que utilitza la majoria de gent”, ha sentenciat Herrera.

De la mateixa manera, el portaveu d’IU-ICV al Congrés, ha exigit a Zapatero que “impulsi mesures per compensar els danys que estan patint els usuaris de les línies de rodalies que no estan funcionant. “Demanem 1 mes de gratuïtat del bitllet”, ha afirmat.

Herrera ha reiterat que els problemes que està patint la xarxa ferroviària “són culpa de la manca d’inversió sistemàtica i per la mala orientació de les partides pressupostàries”. Per això, el portaveu d’IU-ICV al Congrés ha explicat que el seu grup ha presentat un conjunt d’esmenes per reorientar les inversions cap a rodalies i començar a pal•liar el dèficit que pateix la xarxa.