dijous, 29 de novembre del 2007

ICV exigeix la presència de tècnics municipals en el control de les obres de l’AVE

El secretari general d’ICV, Jordi Guillot, ha exigit la presència de tècnics municipals en el control de les obres de l’AVE tal com demana l’Ajuntament de Barcelona. Guillot ha argumentat que “davant d’ineficàcia de la ministra hem perdut la confiança. Per això demanem la presència dels tècnics municipals pel control de les obres”.

Guillot també s’ha dirigit al govern central i li ha recordat que la recuperació del servei de rodalies ha d’anar acompanyada d’un pla de millora del servei adequat a les necessitats dels usuaris i usuàries. “Cal prioritzar rodalies, no volem que es tornin a posar en funcionament amb les mateixes deficiències”, ha afirmat.

De la mateixa manera, Guillot li ha dit a la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, que “ICV prefereix que l’Estat Espanyol sigui un referent a Europa per tenir una bona xarxa de Rodalies i Regionals que ser un referent per l’AVE, el tren de la minoria”.

Finalment, Guillot també ha lamentat que “CiU no hagi tingut força ni influència per aconseguir el suport del PNB i BNG en la votació de la moció de reprovació presentada per IU-ICV al Congrés per a demanar la reorientació de la política de Foment, la dimissió de la ministra i la concreció i ampliació de les mesures compensatòries als usuaris”.