dijous, 29 de novembre del 2007

Joan Herrera lamenta que els socis de CIU, PNB i BNG, així com el PSC “hagin salvat la cara” a la ministra de foment

El portaveu del grup d’IU-ICV en el Congrés dels Diputats, Joan Herrera, ha lamentat que els socis de CIU, PNB i BNG, i els diputats del PSC “hagin salvat la cara” a la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, en la votació de la moció de reprovació per a demanar la reorientació de la política de Foment, la dimissió de la ministra i la concreció i ampliació de les mesures compensatòries als usuaris.

En la seva intervenció, Herrera ha criticat l'estratègia “de mirar cap a una altra banda, intentant reduir el problema de Barcelona a un incident de 2 km dels 500 km que té l'obra de l'AVE; quan els esvorancs són simplement la gota que que ha fet vessar el got, després d’un any de saturacions, col•lapses, retards i incidents”. Per a Herrera, és “un excés, que després dels errors comesos, mantinguin que l'AVE arribarà abans d'acabar la legislatura”

Herrera ha demanat el vot a favor de la moció d'IU-ICV perquè “això és el que demanda la societat catalana, així com la seva màxima representació com és el Parlament de Catalunya”. En aquest sentit, ha lamentat el vot de PNB i BNG: “Ens sap especialment malament que grups nacionalistes no tinguin present aquest pronunciament”. “”Lamento també que CiU no hagi estat capaç de convèncer als seus socis nacionalistes”, ha afirmat.

El diputat ecosocialista s'ha referit al PSOE i ha afirmat que “estem ja cansats que se'ns doni la raó en privat per a després continuar fent el mateix”. “I com que estem cansats –ha continuat-, volem que es voti una moció que suposaria una cura d'humilitat, l'assumpció de responsabilitats i la reorientació de la política, amb el mandat que canviïn de Ministra, perquè estem segurs que amb aquesta Ministra es continuaran equivocant”.

“Dissabte que ve –ha finalitzat Herrera-, sortirem al carrer a Barcelona per a dir que Primer rodalies, que primer el tren convencional. I és que abans que anar a Madrid en 30 minuts mes ràpid està el poder anar a treballar, a fer gestions o a estudiar amb normalitat”.

1 comentari:

Grup municipal ICV Esplugues ha dit...

Ja és fort que CiU responsable de + de 20 anys de govern marginat el transport públic ara vulguin esborrar del tot la seva responsabilitat. I els mitjans de comunicació que han optat acríticament per la parida de l'AVE i la gent que vota els partits irresponsables... Què passa ningú assumeix la seva responsabilitat?