dimecres, 28 de novembre del 2007

Miralles qualifica ‘d’indignant i poc coherent’ que el PNB voti en contra de la reprovació de la ministra de foment al Congrés

El vicepresident parlamentari d’ICV-EUiA, Jordi Miralles, ha criticat durament la decisió del PNB de votar en contra, avui al Congrés, de la reprovació de la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, pel desgavell ferroviari a Catalunya. Miralles, que ha titllat la decisió d’indignant, ha acusat els nacionalistes bascos de “no ser coherents amb el que defensen perquè no han respectat el dret de decidir del poble català. Hem de recordar que el Parlament de Catalunya ha aprovat la petició de dimissió de la ministra”. Una acusació que ha traslladat també al BNG, que ha decidit abstenir-se davant aquesta moció presentada pel grup d’IU i ICV-EUiA al Congrés.

Miralles, en aquest sentit, ha demanat a CiU que repensi les seves relacions polítiques a nivell estatal amb el PNB i el BNG, amb qui forma l’aliança Galeusca i amb qui sovint tracta de projectes de reconeixement del dret de decidir “que després no compleixen a la pràctica”.

També ha valorat l’assistència de CiU a la manifestació de l’1 de desembre pel caos de les infraestructures, i ha qualificat com a “imatge patètica” que el portaveu de la federació nacionalista, Oriol Pujol, faci bandera de la seva participació a la marxa. “CiU no és part de la solució, sinó del problema. Dels 8 anys que va governar el PP al govern central, 7 van votar uns pressupostos que no invertien el que tocava en infraestructures ferroviàries a Catalunya”, ha dit.

ICV-EUiA, ha explicat Miralles per altra banda, fa una crida a la participació en aquesta mobilització, i ha reiterat als votants socialistes que hi assisteixin perquè “és una manifestació social, ciutadana i pel transport públic, i perquè la solidaritat, primer, ha d’estar amb els afectats”.