dilluns, 26 de novembre del 2007

Joan Herrera: “Artur Mas hauria d’anar a la manifestació assumint responsabilitats i demanant disculpes”

El cap de llista per Barcelona a les eleccions generals, Joan Herrera, s’ha dirigit avui al líder de CiU per dir-li que “hauria d’anar a la manifestació de dissabte vinent assumint responsabilitats i demanant disculpes perquè ell és corresponsable de la degradació de Rodalies a Catalunya”. “Ara CiU s’apunta al carro però igual que el PSOE i el PP sempre ha apostat per l’AVE oblidant el tren convencional”, ha afegit.

Per Herrera aquesta setmana és “decisiva” per canviar el model d’infraestructures amb la votació de dimarts al Congrés de la moció sobre la situació de Rodalies a Catalunya i que planteja la necessitat d’un model diferent i dissabte hi ha la manifestació en el mateix sentit. Per això, el cap de llista a les eleccions generals ha dit que espera que “en tots dos casos es posi damunt la taula la necessitat de reorinetar les inversions a favor del tren convencional. Esperem que sigui una gran mobilització i que serveixi perquè Rodalies siguin prioritàries d’una vegada per totes”. Així, Herrera ha tornat a fer una crida als ciutadans i ciutadanes “que estan cansats de com funciona RENFE a Catalunya, que el seu model és el transport públic i aposten per rodalies que es bolquin en la manifestació de l’1 de desembre”.

Finalment, Herrera també ha volgut fer referència a les declaracions de la futura cap de llista pel PSC a Barcelona, Carme Chacón, que afirma en una entrevista al diari Público que “el dèficit d’inversions a Catalunya s’està reparant fent un AVE més social”. “L’autèntica política social és apostar per les infraestructures de la majoria. Encara estem esperant un pla de xoc per actualitzar i modernitzar Rodalies.”, ha remarcat.

De la mateixa manera Herrera ha dit que “amb aquestes declaracions Chacón està fent seu el model de l’AVE que preconitzen la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, i el president del Govern, José Luís Rodríguez Zapatero”.